Про це заявив мер Києва Віталій Кличко журналістам, звітуючи про результати роботи міської влади за 2019 рік, йдеться на офіційному сайті мера міста.

“За п’ять років фінансування освітньої сфери зросло у 3,5 рази - з 5 млрд грн. у 2014 році до 18,6 млрд у 2019 році, - підкреслив мер. - За ці кілька років ми побудували або повністю реконструювали в столиці 8 шкіл та 27 дитсадків. Створили понад 15 тисяч місць у садочках”, - сказав Кличко. Він додав, що цього року в столиці відкрили сучасну та енергоефективну школу №42 у Дніпровському районі, повністю оновлений садок № 593 у Оболонському районі. Ще один новий дитсадок після реконструкції відкриють до кінця року в Дарницькому районі.

За словами міського голови, з 2019 року міська влада розпочала втілення проекту «Гроші ходять за дитиною». Понад 200 родин киян, при виборі приватного садка, вже скористались своїм правом на компенсацію за дошкільну освіту дитини з міського бюджету. Це майже 2,5 тисячі гривень на місяць.

“Наступного року, як і цього, ми плануємо виділити рекордну суму коштів на освіту. – 21 млрд грн. Це майже на 2,5 млрд. грн більше, ніж у 2019-му”, - наголосив мер.

У 2020 році в столиці продовжать реалізацію проекту «Гроші ходять за дитиною». На це планують виділити 5,1 млрд грн. На будівництво нових садків та шкіл, реконструкцію та ремонт існуючих спрямують понад 2 млрд грн.

Наступного року продовжать будівництво двох садків з нуля – на Троєщині та в Солом’янському районі. Ще два садки очікує реконструкція. Також реконструкція з прибудовою відбудеться в одній зі столичних гімназій.

Мер нагадав, що доходи бюджету Києва порівняно з 2018 роком збільшилися на три мільярди. Загалом у 2019-му місто отримало 60 мільярдів гривень надходжень.

Найбільше в столиці зросло фінансування сфери освіти - ця галузь отримала рекордні 18,6 млрд грн; охорони здоров’я – на неї спрямували майже 11 млрд грн; соціального захисту та соцзабезпечення – 8,3 млрд грн.