Внимание! Всех приглашаю на увлекательную презентацию-дискуссию книги Ольги Михайлової «Перегляд»

Как пишет украинский журналист Юрий Романенко, Оля не только супруга Сергея Дацюка, но и умнейший человек, написала отличную книгу «Перегляд». Приходите на дискуссию, если вы хотите вживую увидеть современных титанов украинской общественной мысли — Ольгу Михайлову, Сергея Дацюка и Юрия Романенко в одном месте. Книгу можно будет купить, а еще будет еда и горячительные напитки. Не пропустите уникальный вечер!

Привід для розмови на тему колективної пам’яті – вихід роману Ольги Михайлової «Перегляд» (видавництво «Лаурус»). Жанр історичного моделювання це доволі новий і досі не дуже поширений в Україні жанр оповіді. Він передбачає художнє переосмислення тих історичних розвилок і шансів, які відбулися, і які не відбулися в історії. Роман Михайлової присвячено подіям 1918 року, а радше – пам’яті цих подій. Адже різні способи пригадувати вікопомні події революції – це виразні маркери розбіжностей політичної культури й ідентичностей у сучасному українському суспільстві. Вони багато можуть повідати нам про нас самих.

Сторіччя подій Української революції актуалізували в суспільстві питання щодо витоків української державності, політичної традиції самостійництва, традицій елітаризму та егалітаризму в політичний культурі українців. Відповіді на ці питання формулював протягом 2017-2019 рр. не лише Український інститут національної пам’яті, але також наукові установи, громадянські та освітні ініціативи, медіа та митці. Ці відповіді не були однакові. То може, Україна приречена бути полігоном війн пам’яті? Чи можливий, у принципі, консенсус в питаннях пам’яті? А якщо так – як він можливий? І чому Гетьманат 1918 року так часто стає каменем спотикання у спробах домовитися щодо пам’яті подій 1918 року?

У рамках презентації відбудеться дискусія на ці теми.

Учасники:

Ольга Михайлова, історик, кандидат політичних наук, головний консультант НІСД, автор роману «Перегляд».
Юрій Романенко, історик, директор програми «Міжнародна і внутрішня політика» УІМ.
Сергій Дацюк, філософ.

Вхід вільний.

Коли: Середа, 3 липня 2019 р., 19.00.

Де: Український інститут майбутнього, вул. Гончара, 65, поверх 6.